Fortsatt köksmontering och andra förberedelser

Har satt upp fuktspärr inför upsättningen av takpanelenMålade takpanel brädor.


Sådärja det här är då vad som hänt i helgen. Många kanske inte tycker att det är mycket för världen men vi har även tänkt en hel del så vi är på god väg. Vad vi hunnit med är ju som ni ser att sätta in några valnötstäckskivor. När vi skulle börja sätta täckskivorna ovanför fönstret så märker vi att måtten som finns på köksritningen inte stämmer överens med dom riktiga måtten. Härligt, som pappa skulle uttryckt det. Det får alltså bli en specialare där, men det lämnar vi till nästa helg. Sen har jag lagt upp isoleringen, häftat upp fuktspärr och målat några få takpanelsbrädor.

Fortsatt köksmonteringI helgen har vi fortsatt med köksinredningen så nu sitter sockeln och skåparna på plats. Det är verkligen inte tvärgjort att montera in ett kök, iofs så går den mesta tiden till att fundera och mäta, eller som för oss att bygga om för att man tänkt fel. Men som ni ser så har vi ju hunnit lite längre än att börja på köket. Pappa har reglat och satt på skivor uppe i hörnet så att vi ska kunna sätta in elskåpet.


Köksmontering.

Nu har vi börjat försöka oss på att montera in köket. Det började väldigt bra med tre överskåp som satt som ett smäck på mindre än en timme. Vi var hur nöjda som helst och jag började direkt fantisera om hur snabbt vi skulle bli klara och hur fint allt skulle bli, men jag fick snart klart för mig att det inte skulle gå så lätt som jag trodde, som vanligt stötte vi på problem..... 
Dagen började med att Jonas och pappa skulle trä igenom en vattenledningsslang som ska gå upp genom den redan isolerade väggen i köket upp till toaletten. Den där slangen är stel som en pinne och den ville verkligen inte dit den skulle, slangen fastnade i allt möjligt där inne i väggen, så det tog en jäkla tid men till slut så var allt på plats. De resterande överskåpen gick faktiskt rätt bra att sätta in.
Snart är det dags för underskåpen. Men först ska Jonas bygga en sockel i trä 170x45 att ställa skåpen på.
Det blir nice.
   
  Louise hjälper mig att måla andra varvet innan köksmonetringen

Dagens arbetare går till......SNYGGT JOBBAT!!


Takpanelen på plats i köket!


RSS 2.0